Kerkdiensten

Zie ook: kerkdienst en vieringen

Zondag 3 december 9.30 uur
1e Advent
Eerste collecte: Diaconie
Tweede collecte: Kerk

KND: Ja

Oppas: Mevr. Tjam Smid

Zondag 10 december 9:30 uur
2e Advent
Ds. Oberink (Urk)
Eerste collecte: Pastoraat
Samen met tientallen vrijwilligers vormen binnenvaartpredikanten ds. Dirk Meijvogel en ds. Louis Krüger het pastoraal team voor zo’n 450 binnenvaartschippers en hun families die varen op de West-Europese waterwegen. De vrijwilligers onderhouden veel contact met de predikanten om signalen uit de schipperswereld snel door te geven. De binnenvaartpredikanten willen daar zijn waar de schipper is: in crisissituaties, bij ziekte, financiële zorgen, maar ook bij vragen over geloofsopvoeding en relatieproblematiek. Zij reizen soms behoorlijke afstanden. Ds. Dirk Meijvogel: “Schippers zijn bijna altijd onderweg en hebben geen pastoraal vangnet. Wij hebben ze wel in het vizier. Als we bijvoorbeeld vernemen dat ergens een ongeluk is gebeurd, nemen we direct contact op.” Uw bijdrage aan de collecte maakt pastoraat mogelijk voor binnenvaartschippers en andere mensen die zich (min of meer gedwongen) buiten het bereik van een plaatselijke gemeente bevinden
Tweede collecte: Kerk
KND: Ja
Oppas: fam J.D. Bakker

Zondag 17 december 9:30 uur
3e Advent
Ds. Woord (Ens)
Eerste collecte: Diaconie
Tweede collecte: Kerk

KND: Ja

Oppas: R. van Elburg

Zondag 24 december 9:30 uur

4e Advent

Ds. Veenstra (Wilsum)

Eerste collecte: Diaconie
Tweede collecte: Kerk
KND: Nee

Oppas: fam. M. de Vries

Zondag 24 december 21.00 uur
Kerstnachtdienst
Ds. Gerlof van Rheenen
Oppas: Geen

Maandag 25 december
1e kerstdag
Ds. Gerlof van Rheenen
Eerste collecte: Kinderen in de knel!
Geef hoop aan een kind op de vlucht – Geloof, hoop en Syrië
De oorlog in Syrië duurt al meer dan zes jaar. Kinderen groeien er op met de dagelijkse angst voor geweld of hebben op de vlucht alles achter moeten laten. Sommige kinderen hebben zelfs nooit vrede gekend. Naast al het leed dat deze kinderen doormaken, staat ook hun toekomst op het spel. Door al het geweld zijn duizenden scholen verwoest en gesloten. In relatief veilige gebieden zijn klassen door de grote toestroom van vluchtelingen juist overvol en is lesgeven bijna onmogelijk. Ouders maken zich grote zorgen over de toekomst van hun kinderen. Met het project ‘Geen verloren generatie’ helpt de Raad van Kerken in het Midden Oosten (MECC) vluchtelingenkinderen in Syrië met onderwijs. MECC geeft bijles aan leerlingen met een onderwijsachterstand, helpt kinderen uit arme gezinnen met schooluniformen en boeken, knapt schoolgebouwen op, traint docenten om te midden van deze oorlog toch les te kunnen geven en ondersteunt ouders en kinderen met traumaverwerking. We mogen deze generatie van Syrische kinderen niet verloren laten gaan. Geef hen hoop, juist met Kerst, en geef aan de collecte!
Tweede Collecte: Kerk
KND: Nee
Oppas: Mevr. T. Wiersma

Zondag 31 december 9.30 uur
Oudejaarsdienst
Ds. Gerlof van Rheenen
Eerste collecte: ISEE
De collecte voor ISEE is bestemd voor een visserijproject: “Het Fincha Reservoir Fisheries Development Phasing Out Project”. Het Fincha Reservoir ligt in het westen van Ethiopië, ongeveer 275 km van Addis Abeba. De visserscoöperatie (De Gudeta Diga Fisheries Cooperative Association) en de “Women”groep worden begeleid, met als doel:
– een levensvatbare visserscoöperatie, met een beter management
– een hogere visproductie en een betere viskwaliteit
– de vrouwengroep gaat verder op eigen kracht
Concreet betekent dit o.a. het volgende:
• er is een diepvries werkend op zonne-energie geplaatst, waar de vis gelijk na vangst kan worden opgeslagen
• er zijn twee viswinkels gevestigd en er is een visrestaurant geopend
• vissers leren hun eigen netten en materialen te produceren.
Tweede collecte: Kerk
KND: Nee

Oppas: ?

Zondag 7 januari 9.30 uur
Eerste collecte: Diaconie
Tweede collecte: Kerk
KND: Nee
Oppas:?