Even voorstellen…

Mijn naam is Gerlof van Rheenen. Op 15 juli word ik als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente Nagele. Als predikant leid ik kerkdiensten op zondagen en christelijke feestdagen, heb ik taken in het bestuur van de kerk, leid ik groepen en bezoek ik mensen thuis, in het ziekenhuis en in verpleeg- of verzorgingshuis.
In het voorjaar van 2002 heb ik mijn studie aan de Theologische Universiteit Kampen afgerond. Voordat ik met de studie Theologie begon heb ik eerst de HTS-opleiding Stedebouw in Utrecht gevolgd en afgerond. Eenmaal in Kampen heb ik mijn gehele studietijd werk en studie kunnen combineren. Als assistent van een docent heb ik mij kunnen specialiseren in het vakgebied Gemeenteopbouw en onderzoek gedaan naar factoren die van invloed zijn op de binding aan een kerkelijke gemeente. Na het afstuderen ben ik als predikant bevestigd in het Friese Idskenhuizen en heb vervolgens de Protestantse Gemeente Steenwijk en de Protestantse Gemeente Dedemsvaart (in wording) gediend. Sinds twee jaar ben ik gelukkig getrouwd met Gyopár. Wij wonen in Zwolle, waar Gyopár haar werk heeft.
Op al de verschillende terreinen van mijn werk probeer ik een bouwer te zijn. Een bouwer aan de gemeenschap die de gemeente van Jezus Christus is. Mijn motivatie om dit te doen haal ik uit mijn persoonlijk geloof, dat gebaseerd is op de Bijbel en de kerkelijk traditie. Ik geloof dat God de Bron van het leven is, liefhebbend en bevrijdend. Ik geloof dat Hij Zich heeft laten kennen als een hemelse Vader, in zijn Zoon Jezus Christus en door de leiding van de heilige Geest. En ik geloof dat wij mensen aan elkaar geschonken zijn om voor elkaar een getuige te zijn van Zijn liefde en van een hoopvolle toekomst. De kerkelijke gemeenschap ervaar ik als de inspirerende ruimte om het geloof samen te kunnen beleven, in alle vreugde en met alle vragen en worstelingen.
Sinds ik predikant ben en in verschillende gemeenten werk verwonder ik mij over het enthousiasme en de creativiteit waarmee zoveel mensen bezig zijn met geloven en samen kerk-zijn. Vele vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om alles organisatorisch in goede banen te leiden, het kerkgebouw te onderhouden en elkaar op te zoeken als er zich situaties voordoen dat je elkaar nodig hebt. Om met hen coachend samen te mogen werken en naast elkaar te kunnen staan in lief en leed ervaar ik als een groot voorrecht. Het zorgt ervoor dat ik dit werk graag doe.
Ik hoop u en jou gauw te ontmoeten en nader kennis te maken!
Ds. Gerlof van Rheenen

ds. Gerlof van Rheenen

ds. Gerlof van Rheenen